Donderdag 8 november,

Slakken in de klas

Vorige week woensdag was ik voor het eerst weer in de groep. Het was fijn om iedereen weer te zien. De meeste ouders heb ik ook weer gezien.

De kinderen willen mij het liefst in één ochtend alles vertellen wat zij allemaal geleerd hebben van Jessica. Dus u begrijpt wel dat dat voor mij wel erg druk was. De komende weken zal ik steeds wat langere tijd op school zijn. Op dit moment ga ik met kleine groepjes aan het werk, dit doe ik op de gang. De momenten in de groep bouw ik ook op. Zolang ik reintergreer zal Jessica de groep draaien en gaan we langzaam aan de rollen weer omdraaien tot ik het weer full time kan overnemen.

U zult begrijpen dat dit tijd kost.

Maar nu even niet over mij maar over de kinderen.​IMG_1504.jpg

De kinderen zijn vorige week vast thuisgekomen met verhalen over slakken, over hun slakkenspoor, de kinderen weten nu waar de ogen en de mond zitten. Het gevoel van een slak en hoe zij ademhalen weten de kinderen nu ook. Het leukste was natuurlijk het zoeken van het poepgaatje. De kinderen  waren zeer geïnteresseerd bezig.

De les werd gegeven door Flip van Het natuurmuseum uit Zaandam. Hij had alle materialen inclusief een bak vol slakken mee genomen.

Ieder kind mocht ook een bakje met een plaatje van plexiglas op schoot en natuurlijk een slak met huis. Niet iedereen was blij met de slak op schoot, maar na enkele minuten probeerde iedereen toch de slak te onderzoeken om de diverse opdrachten op te zoeken bij de slak.

Als afsluiting kregen de kinderen een kleurplaat die zij op school mochten inkleuren. Een zeer geslaagde ochtend. IMG_1507.jpg

Aan het einde van de ochtend vierde Sannah haar 5e verjaardag in de groep. Haar mamma heeft het feest meegevierd.

Ook kwam Vien wennen in de groep, hij komt half november helemaal in de groep. Maud zou ook komen wennen, maar zij is nu nog op vakantie en komt in december in onze groep.

Morgen gaan de kinderen zingen in “De Vlinder”, de hele week oefenen zij de Sintmaartenliedjes al met elkaar.

Tot morgen

Juf Sandra​